top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTeam Hoooop

Alphens bedrijf zoekt zich rot naar Syrisch personeel

Het Alphense levensmiddelen import- en -exportbedrijf Chan’s zoekt Syrische medewerkers, maar heeft er na maanden zoeken slechts eentje kunnen vinden. Daarom heeft het bedrijf de media benaderd om Syriërs op te roepen zich te melden in Alphen.

Dit artikel werd geschreven door het AD en kunt u in zijn volledigheid vinden via deze link.


"Ze zijn er niet of ze mogen niet werken." Winooht Raghoober

Eigenaar Winooht Raghoober (56) wil graag Syriërs aan een baan helpen omdat ‘dit een goed middel is om in Nederland te integreren’. Daarnaast heeft hij juist Syriërs nodig omdat hij een Syrische foodlijn gaat opzetten voor de Nederlandse markt.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Behoefte 

,,Uit marktonderzoek is gebleken dat er veel behoefte bestaat aan producten uit hun vaderland. En dan gaat het met name om kruidenmixen en mengsels van specerijen.’’ De Syrische keuken met veel gedroogde bonen en rijst oogt volgens hem Marokkaans-Turks, maar smaakt door gebruik van andere kruiden en specerijen anders. Er is plaats voor zes Syriërs, die een betaalde baan met een interne opleiding krijgen aangeboden en aan de slag kunnen als allround-medewerker. Ook specialisatie voor distributie, groothandel of administratie behoort tot de mogelijkheden. 

Chan’s handelt in meer dan 2000 verschillende exotische producten. Het bedrijf werd in 2006 gekozen tot ‘onderneming van het jaar’ van Alphen.


Oproep 

Eigenaar Winooht Raghoober (hij is een in Suriname geboren Indiër, die 34 jaar in Alphen aan den Rijn woont) doet de oproep omdat het hem, tegen zijn verwachting in, maar niet lukt om Syriërs te vinden. ,,Ik ben via de gemeente Alphen bezig geweest, maar ze zijn er nauwelijks. Via werkbedrijf Rijnvicus komt er per september eentje. Dat schiet niet op.’’

Hij zegt dat hij langs diverse opvanginstanties en zelfs langs de Tweede Kamer is geweest om Syriërs te werven. ,,Maar ze zijn er niet of ze mogen niet werken. Terwijl je zou verwachten dat er voldoende zijn die aan het werk willen.’’

Bij Chan’s werken vier mensen in vaste dienst. De vader van de huidige eigenaar, Chan Raghoober,  is het bedrijf meer dan 40 jaar geleden met zijn vrouw begonnen met de productie en handel in Chan’s Massala in Suriname. Zijn zonen hebben het bedrijf overgenomen en zijn in 1981 in Ter Aar neergestreken. Vanaf 1998 is het bedrijf gevestigd aan de Distributieweg in Alphen. 

1 weergave0 opmerkingen
bottom of page